Iskolánkról

Kedves Érdeklődő! 

Engedd meg, hogy a Fitness Akadémia alapítója és vezetőjeként bemutassam iskolánkat. 

Az iskola alapötlete abból a felismerésből eredt, hogy a fitness előbb lett üzlet, mint szakma hazánkban. A 90-es évek elején sorra nyíltak a fitness termek, megfelelő szakmai háttér nélkül. Meggyőződésem volt, hogy szükség van Magyarországon egy olyan specializált helyre, amely elsősorban a szabadidősport (és ezen belül fitness szektor) számára képez szakembereket. Megkerestem a szakma akkori legjobb gyakorlati oktatóit és a Testnevelési Egyetemen tanító, egykori kedvenc tanáraimat, akik lelkesen támogattak.  Az ELTE sportszakos tanárai közül többen is felismerték az új iskolában lévő szakmai lehetőségét, és csatlakoztak a tanári karhoz. Így jött létre 1996-ban a Fitness Akadémia, az ország első, államilag elismert (OKJ-s) végzettséget nyújtó sport-magániskolája.

Iskolánk hallgatói és tanári létszáma folyamatosan nőtt, a Fitness Akadémia vezető pozíciója – az új iskolák megjelenése mellett is - tovább erősödött. Szakmai hitelességünk növekedésével egyre több lehetőség nyílt meg előttünk. Remek szakmai kapcsolat alakult ki az országos sportirányítási szervekkel, iskolánk tanárai közül sokan az adott képzési terület vezető szakértőivé váltak. Több szakszövetséggel és elismert sportági szakemberrel találtunk egymásra az elmúlt 15 évben, így képzési kínálatunk új sportágakkal gazdagodott. Ma már az úszás, a tenisz, a kajak-kenu vagy judo képzésünk is nemzetközi színvonalú. A 2000-es évek elején jelent meg az igény a sportszervezéssel, létesítményüzemeltetéssel és egyéb sportvállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek megszerzésére, így indultak el a sportmenedzser kurzusaink. A legújabb irányt a tánc világa jelenti. Hosszas előkészítő munkát követően, 2014-től indulnak az OKJ-s táncoktató képzéseink. Tanári karunk kiegészült nagyszerű koreográfusokkal, táncpedagógusokkal és előadóművészekkel. A Fitness Akadémián felhalmozódott hatalmas szakmai tudás ma már lehetővé teszi azt is, hogy gondoskodjunk a nálunk végzett, több ezer hallgató folyamatos továbbképzéséről is speciális érdeklődési irányokat kielégítő tanfolyamok szervezésével. 

A dinamikus fejlődés magával hozta az eredeti irányvonal bővítését, azonban az alapfilozófiánk nem változott. A Fitness Akadémia a megalapozott szaktudás és a közvetlen, baráti légkör iskolája. Röviden: a TE ISKOLÁD. Ha a jól hangzó, üres szólamok helyett többre értékeled a valós tényeket és a szerényebb hangnemet, jól fogod érezni magad nálunk. Mi úgy ösztönzünk szárnyalásra, hogy először megtanítunk repülni. Hisszük, hogy ez a szakmai karrier és tartós siker alapja. Tartozz Te is ahhoz a több ezer fős csapathoz, amelynek tagjai tudásukban, szellemiségükben is igazi "Fitness Akadémiásként" dolgoznak szerte az országban és a nagyvilágban!

Várunk szeretettel!           

Hallgatói vélemények

 • CZANIK Balázs
  (aerobik prezenter)
  "Tökéletes szakmai háttér, dinamikus csapat és mindez szuper hangulatban, magas színvonalon! Fitness Akadémia, legyen a Te iskolád is!” 
 • FAZEKAS Zur Krisztina
  (olimpiai bajnok)
  "2009-ben végeztem a Fitness Akadémia kajak edzői szakán. Mivel az életem nagy részét edzéssel és versenyzéssel töltöm, mindenképp fontosnak éreztem, hogy megalapozott szaktudást szerezzek ebben a témában. A Fitness Akadémia szakmai színvonala és minőségi oktatása segítségemre van sportban elért sikereimben és az edzői karrierem építésében.Mindenkinek ajánlani tudom a Fitness Akadémiát, aki a sport bármilyen területén szeretne elhelyezkedni."
 • HORVÁTH Gábor
  (olimpiai bajnok) 
  “Számomra nem volt kérdés, hogy melyik iskolát válasszam, hiszen az ismerőseim közül mindenki a Fitness Akadémiát ajánlotta. Jó döntés volt, itt minden szakmai és emberi segítséget megkaptam, amit csak egy képző adhat. Sőt, sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Remek évet töltöttem az Akadémián.”
 • KONOK Zsuzsanna (Susie)
  (személyi edző és fitness modell)
  "Életem legjobb döntése volt, mikor beiratkoztam a Fitness Akadémiára! Egyetemi szintű oktatással, azonnal hasznosítható tudással, rengeteg új információval lettem gazdagabb. Csodás és kihagyhatatlan tanév volt, ajánlom mindenkinek ezt az élményt!"
 • TÓTH Dániel
   (amatőr és profi világbajnok)
  "A Fitness Akadémiára leginkább a "papírért" jelentkeztem. Kezemben akartam tudni egy edzői bizonyítványt. Akkor már versenyző testépítőként nem gondoltam, hogy sok újat tanulnék itt. TÉVEDTEM! A szedett-vedett tudásom mellé egy olyan elméleti és gyakorlati alapot kaptam, ami egy kicsit felnyitotta a szememet, és sok dolgot átértelmezett bennem a testépítést illetően.” 

 

Minden jogot fenntartva 2013,
Fitness Akadémia


Leiratkozás

Ügyfélfogadás: 
1139 Bp., Petneházy u. 50-52. I. em. 106.
Hétfőtől - péntekig, 9-15 óráig
Telefon: +36 (1) 412-1078
Mobil:     +36 (30) 506-0483
                +36 (30) 506-0393
Fax:        +36 (1) 412-1077 
E-mail: titkarsag--.at.--fitnessakademia.hu 
 

Nyilvántartásba vételi szám: E-001253/2015