Akadémiánkról

Dr. Ábrahám Júlia

Igazgató

Dr. Ábrahám Júlia

Kedves Érdeklődő!

Engedd meg, hogy a Fitness Akadémia alapítója és vezetőjeként bemutassam iskolánkat.

Az iskola alapötlete abból a felismerésből eredt, hogy a fitness előbb lett üzlet, mint szakma hazánkban. A 90-es évek elején sorra nyíltak a fitness termek, megfelelő szakmai háttér nélkül. Meggyőződésem volt, hogy szükség van Magyarországon egy olyan specializált helyre, amely elsősorban a szabadidősport (és ezen belül fitness szektor) számára képez szakembereket.

Megkerestem a szakma akkori legjobb gyakorlati oktatóit és a Testnevelési Egyetemen tanító, egykori kedvenc tanáraimat, akik lelkesen támogattak.  Az ELTE sportszakos tanárai közül többen is felismerték az új iskolában lévő szakmai lehetőségét, és csatlakoztak a tanári karhoz. Így jött létre 1996-ban a Fitness Akadémia, az ország első, államilag elismert (OKJ-s) végzettséget nyújtó sport-magániskolája.

Iskolánk hallgatói és tanári létszáma folyamatosan nőtt, a Fitness Akadémia vezető pozíciója – az új iskolák megjelenése mellett is - tovább erősödött. Szakmai hitelességünk növekedésével egyre több lehetőség nyílt meg előttünk. Remek szakmai kapcsolat alakult ki az országos sportirányítási szervekkel, iskolánk oktatói közül sokan az adott képzési terület vezető szakértőivé váltak. Több szakszövetséggel és elismert sportági szakemberrel találtunk egymásra az elmúlt 20 évben, így képzési kínálatunk új sportágakkal gazdagodott. Ma már az úszás, a tenisz, a kajak-kenu vagy judo képzésünk is nemzetközi színvonalú. A 2000-es évek elején jelent meg az igény a sportszervezéssel, létesítményüzemeltetéssel és egyéb sportvállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek megszerzésére, így indultak el a sportmenedzser kurzusaink. A legújabb irányt a tánc világa jelenti. Hosszas előkészítő munkát követően, 2014-től indultak az OKJ-s táncoktató képzéseink. Tanári karunk kiegészült nagyszerű koreográfusokkal, táncpedagógusokkal és előadóművészekkel. A Fitness Akadémián felhalmozódott hatalmas szakmai tudás ma már lehetővé teszi azt is, hogy gondoskodjunk a nálunk végzett, több ezer hallgató folyamatos továbbképzéséről is speciális érdeklődési irányokat kielégítő tanfolyamok szervezésével.

 

Várunk szeretettel!

Hat indok,

amiért érdemes minket választani!

elolvasom

Hallgatóink mondták rólunk:

A Fitness Akadémiánál végeztem el a kajak edzői szakot. Mivel az életem nagy részét edzéssel és versenyzéssel töltöm, mindenképp fontosnak éreztem, hogy megalapozott szaktudást szerezzek ebben a témában. A Fitness Akadémia szakmai színvonala és minőségi oktatása segítségemre van a sportban elért sikereimben és az edzői karrierem építésében.”
Fazekas Zur Krisztina
kétszeres olimpiai bajnok kajakos
"A Fitness Akadémiára leginkább a "papírért" jelentkeztem. Kezemben akartam tudni egy edzői bizonyítványt. Akkor már versenyző testépítőként nem gondoltam, hogy sok újat tanulnék itt. TÉVEDTEM! A szedett-vedett tudásom mellé egy olyan elméleti és gyakorlati alapot kaptam, ami sok dolgot átértelmezett bennem a testépítést illetően.”
Tóth Dániel
amatőr és profi testépítő világbajnok
“Számomra nem volt kérdés, hogy melyik iskolát válasszam, hiszen az ismerőseim közül mindenki a Fitness Akadémiát ajánlotta. Jó döntés volt, itt minden szakmai és emberi segítséget megkaptam, amit csak egy képző adhat. Sőt, sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Remek évet töltöttem az Akadémián.”
Horváth Gábor
kétszeres olimpiai bajnok kajakos
"Életem legjobb döntése volt, mikor beiratkoztam a Fitness Akadémiára! Egyetemi szintű oktatással, azonnal hasznosítható tudással, rengeteg új információval lettem gazdagabb. Csodás és kihagyhatatlan tanév volt, ajánlom mindenkinek ezt az élményt!"
Konok Zsuzsanna (Susie)
személyi edző és fitness modell