Akadémiánkról

Dr. Ábrahám Júlia

Alapító

Dr. Ábrahám Júlia

Kedves Érdeklődő!

Engedd meg, hogy a Fitness Akadémia alapítójaként bemutassam iskolánkat.

Az iskola alapötlete abból a felismerésből eredt, hogy a fitness előbb lett üzlet, mint szakma hazánkban. A 90-es évek elején sorra nyíltak a fitness termek, megfelelő szakmai háttér nélkül. Meggyőződésem volt, hogy szükség van Magyarországon egy olyan specializált helyre, amely elsősorban a szabadidősport (és ezen belül a fitness szektor) számára képez szakembereket.

Megkerestem a szakma akkori legjobb gyakorlati oktatóit és a Testnevelési Egyetemen tanító, egykori kedvenc tanáraimat, akik lelkesen támogattak.  Az ELTE sportszakos tanárai közül többen is felismerték az új iskolában lévő szakmai lehetőségét, és csatlakoztak a tanári karhoz. Így jött létre 1996-ban a Fitness Akadémia, az ország első, államilag elismert (OKJ-s) végzettséget nyújtó sport-magániskolája.

Az országben elsőként a Fitness Akadémia oktatói dolgozták ki az államilag elismert, OKJ végzettséget  nyújtó Személyi edző képzés tematikáját. Büszkék vagyunk rá, hogy céltudatos és szakmailag megalapozott munkánknak köszönhetően a Személyi edző államilag elismert szakképesítéssé vált Magyarországon!

Hallgatói és tanári létszámunk folyamatosan nőtt, a Fitness Akadémia vezető pozíciója – az új iskolák megjelenése mellett is - tovább erősödött. Szakmai hitelességünk növekedésével egyre több lehetőség nyílt meg előttünk. Remek szakmai kapcsolat alakult ki az országos sportirányítási szervekkel, iskolánk oktatói közül sokan az adott képzési terület vezető szakértőivé váltak.

Több szakszövetséggel és elismert sportági szakemberrel találtunk egymásra az elmúlt 27 évben, így képzési kínálatunk a fitness mellett új sportágakkal gazdagodott. Az Úszás sportoktató képzésünk ma már nemzetközi színvonalú, Dr. Sós Csaba (a MÚSZ alelnöke és szövetségi kapitánya) szakvezetésével zajlik a képzés. Államilag elismert szakképesítésre készít fel a Sí, alpesi sí oktató képzésünk, melyben kiemelt szakmai partnerünk az Iskolai Síoktatók Egyesülete.

A 2000-es évek elején jelent meg az igény a sportszervezéssel, létesítményüzemeltetéssel és egyéb sportvállalkozásokkal kapcsolatos ismeretek megszerzésére, így indultak el a Sportmenedzser kurzusaink. 2014-ben - hosszas előkészítő munkánknak köszönhetően - államilag elismertté vált a tánc instruktor szakképesítés. Képzési kínálatunk tovább gazdagodott, tanári karunk kiegészült nagyszerű táncpedagógusokkal és előadóművészekkel többek között a Show és színpadi tánc, valamint a Tánciskola szakirányban.

A Fitness Akadémián felhalmozódott hatalmas szakmai tudás ma már lehetővé teszi azt is, hogy gondoskodjunk a nálunk végzett, több ezer hallgató folyamatos továbbképzéséről is speciális érdeklődési irányokat kielégítő tanfolyamok szervezésével. A sport és a fitness szakma folyamatos fejlődését követve indítottuk el a tanfolyamaink legújabb generációját: pl. a Rehabilitációs trénert, a Táplálkozási tanácsadót és a Medical fitness szakértőt

Várunk szeretettel!

Hat érv,

amiért érdemes minket választanod!

elolvasom

Hallgatóink mondták rólunk:

"A Fitness Akadémia Testépítés-fitness sportoktató szakára leginkább a "papírért" jelentkeztem. Kezemben akartam tudni egy edzői bizonyítványt.
Akkor már versenyző testépítőként nem gondoltam, hogy sok újat tanulnék itt. TÉVEDTEM!
A szedett-vedett tudásom mellé egy olyan elméleti és gyakorlati alapot kaptam, ami sok dolgot átértelmezett bennem a testépítést illetően.”
Tóth Dániel
amatőr és profi testépítő világbajnok
“Számomra nem volt kérdés, hogy melyik iskolát válasszam, hiszen az ismerőseim közül mindenki a Fitness Akadémiát ajánlotta.
Jó döntés volt, itt minden szakmai és emberi segítséget megkaptam, amit csak egy képző adhat.
Sőt, sokkal többet kaptam, mint amit vártam. Remek évet töltöttem az Akadémián.”
Horváth Gábor
kétszeres olimpiai bajnok kajakos
"Életem legjobb döntése volt, mikor beiratkoztam a Fitness Akadémiára! Egyetemi szintű oktatással, azonnal hasznosítható tudással, rengeteg új információval lettem gazdagabb.
Csodás és kihagyhatatlan tanév volt, ajánlom mindenkinek ezt az élményt!"
Konok Zsuzsanna (Susie)
személyi edző és fitness modell
A Fitness Akadémiánál végeztem el a kajak edzői szakot. Mivel az életem nagy részét edzéssel és versenyzéssel töltöm, mindenképp fontosnak éreztem, hogy megalapozott szaktudást szerezzek ebben a témában.
A Fitness Akadémia szakmai színvonala és minőségi oktatása segítségemre van a sportban elért sikereimben és az edzői karrierem építésében.”
Fazekas-Zur Krisztina
kétszeres olimpiai bajnok kajakos