Street Workout a cirkuszi porondon

Street Workout a cirkuszi porondon
Garai Judit
2015. szeptember 29.

Az egyik leghíresebb európai cirkusz 30 éves jubileumi műsorában új műsorszámként egy Street Workout produkciót láthatunk. 

Az idén 30 éves Arlette Gruss cirkusz francia családi vállalkozás. A népszerű vándorcirkusz egész évben járja Franciaország és Európa városait. Az 1500 férőhelyes sátor alatt világszínvonalú produkciókat láthat a rendszerint teltházas közönség. Az évi fél millió néző a legprofibb műsort kapja, amit csak cirkusz adni tud. Elefántok, tigrisek, oroszlánok, idomított lovak és papagájok, légtáncos, lézer- és pókember, bohóc és bűvész lép a porondra. És fellépnek 2015-től a Street Workoutosok is. 

street workout a církuszban

A Street Workout nevű sportirányzat az erő, az egyensúly és a hajlékonyság különleges keveréke. Az Egyesült Államokból indult hódító útjára és mára világszerte elismert versenysporttá vált. Ezt a sportot általában kültéren gyakorolják. Elvileg bárhol végezhető, akár az utcán is (innen ered a „street”), mivel főként saját testsúlyos gyakorlatokból, húzódzkodásból, tolódzkodásból és egyéb erőfejlesztő gyakorlatokból áll. Magyarországon is egyre népszerűbb ez a mozgásforma. A hazai parkokban egyre-másra épülnek a Street Workout mászókák, ahol ideális körülmények között gyakorolható a sportirányzat. A Fitness Akadémián pedig maga a világbajnoki bronzérmes Szarka Ákos képzi a sportág hazai instruktorait

street workout a církuszban

A cirkuszt alapító Arlette Gruss unokája, Kevin Gruss újraértelmezte ezt a kültéri mozgásformát. Team Workout nevű csapatával látványos produkciót állított össze a jubileumi műsorszámhoz. A 6 izmos férfi először kapucnis mellényben lép a porondra. Kis idő múlva megszabadulnak a ruhadarabtól, a női nézők nem kis örömére, némi Chippendale show jelleget kölcsönözve az előadásnak.

street workout a církuszban

A Street Workout műsorszám remekül működik kültéren, a cirkuszt beharangozó ingyenes produkciók keretében. De kétség sem fér hozzá, hogy a gyakorlatok a sötét cirkuszi sátor alatt, a fények kereszttüzében is megállják a helyüket. 

street workout a církuszban

A 1,5 órás cirkuszi előadás egyik fénypontja ez a rendhagyó Street Workout bemutató. Kevin Gruss Team Workout csapata kapja a második legnagyobb tapsot a közönségtől. Náluk nagyobb sikere csak annak a lélegzetelállító motoros produkciónak van, amely során 9 motoros köröz egy hatalmas gömbben, miközben 4 társuk a gömb fölött ugrat a motorjával. 

street workout a církuszban

A gyerekeim az előadás után még hetekig Street Workoutosat (kapucnis bácsisat) játszottak. Na, ilyenkor kell résen lennie a szülőnek és időben elkapni őket. Mert Kevinékkel ellentétben, őrájuk még hat a gravitáció.