Egészségeset, de gyorsan? Fitt nassolnivalók

Egészségeset, de gyorsan? Fitt nassolnivalók
Szabó Vivien
2017. április 13.

Előfordul, hogy kimarad az ebéd, elhúzódik egy megbeszélésed vagy csak egyszerűen valami nassolni valóra vágysz? A legtöbb diéta itt bukik el, ugyanis a boltok polcai tele vannak egészségtelen, cukros vagy túl sós termékekkel, amiknek a közelébe sem kellene menned, hiszen csak éhesebb leszel tőlük. Lássuk, hogy mi az, amit mindig magadnál hordhatsz és életet menthet ezekben a szituációkban.

Zöldség és gyümölcs

Egyszerűen hangzik, mégis sokszor elfelejtünk nap mint nap elegendő zöldséget és gyümölcsöt enni. Nem csak tápanyagtartalomban és vitaminokban gazdagabb választás, ha ezeket nassolod chips helyett, de az eredmény néhány hét után igazán látványos is lesz! Látni fogod a bőrödön, az arcodon, hogy meghálálja az egészséges nassolást. A legjobb, ha minden reggel előkészítesz magadnak egy nasi dobozt, amiben zöldségeket és gyümölcsöket készítesz elő – meghámozod és falatnyi darabokra vágod őket, így bárhol is vagy, könnyen nassolhatsz belőle. Felmerül a kérdés, hogy mi is kerüljön pontosan ebbe a dobozba – a legjobb, ha mindig szezonális finomságokkal töltöd meg, de a sárgarépával, az almával, az uborkával vagy a zellerrel nem tévedhetsz nagyot. Ezeket bármikor beszerezheted a zöldségesnél vagy a nagyobb boltokban és a cukortartalmukat tekintve is jól jársz, ha ezeket választod!

 

Mártogass!

Ha meguntad a nyers zöldségeket és gyümölcsöket vagy egyszerűen csak fel akarod dobni őket valahogyan, akkor készíts magadnak egészséges és finom mártogatósokat! Ezeket eheted magában, keksszel vagy kétszersülttel, de akár a korábban említett dobozba készített zöldségekkel is. Milyen is a tökéletes mártogatós? Lehet tojáskrém, tonhalkrém, avokádókrém vagy egy egyszerű humusz, amit elkészíthetsz a saját ízlésed szerint otthon, de akár meg is veheted őket készen a boltokban. Ha boltban vásárolod őket, akkor figyelj a cukor és a szénhidráttartalomra, és arra is, hogy megfelelően tárold, hogy amikor az evésre kerül a sor, akkor olyan friss legyen, mint amikor elkészítetted!

 

Olajos magvak

Ha szeretnél egy kis változatosságot belevinni a délutáni nasikba, akkor egy-egy nap felszerelkezhetsz különféle olajos magokból. Persze ezekből sem érdemes túl gyakran szemezgetni, hiszen ha hajlamos vagy rá, akkor hamar meglátszódik majd a bőrödön. A legjobb, ha sótlan változatot keresel a boltokban például kesudióból, mogyoróból, diófélékből, mazsolából és egyéb szárított gyümölcsökből. A választásnál figyelj arra, hogy cukormentes vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó változatokat vásárolj, hiszen ezek egészségesek és egyben finomak is.

 

Olasz finomságok

Nem véletlen, hogy az olaszok élen járnak a gasztronómiában, hiszen nem csak az étkezést, mint alkalmat tisztelik, de az alapanyagokkal és az ételekkel is úgy bánnak, ahogy azt megérdemlik. Ha már a mediterrán konyhánál tartunk, akkor szuper csemegéket lehet tőlük ellesni, amik nem csak szuper finomak, de egészségesek is! Ha az ebéd és a vacsora között rendszeresen megéhezel, akkor érdemes felkészülni egy gyors uzsonnára, amit bárhol elfogyaszthatsz. Egy finom olasz sonka vagy szalámi, néhány szem olívabogyó és egy párféle sajt tökéletes választás!

 

Kekszek és édességek

Megnyugtatunk – attól, hogy egészségesen étkezel, még nem kell lemondanod az édességekről, szerencsére! Már egyre több helyen lehet kapni teljes kiőrlésű, cukormentes és egészséges alapanyagokból készült csokoládékat, kekszeket és egyéb édességeket. Teljesen normális, hogy néha az édeset kívánod, nem is kell mindig megvonnod magadtól, hiszen néha te is megérdemelsz egy kis kényeztetést. Ha a sarki kisboltban nem is találsz túl nagy választékot, a hipermarketekben az egészséges nassolnivalók vagy a cukormentes termékek között biztosan te is megtalálod a hozzád legjobban passzoló termékeket. Tipp: Érdemes többféle márkával és termékkel kísérletezni, mert hamar rá lehet unni egy-egy jól bevált finomságra, így jó, ha van tartalék megoldás a tarsolyodban!