A lány, akit formás feneke tett milliomos világsztárrá

A lány, akit formás feneke tett milliomos világsztárrá
Sándor Alexandra Valéria
2018. április 20.

Menő kocsit és tengerparti lakást tudott venni, sőt még saját fitnesztermet is nyitott. Mindezt pedig a hírnevének köszönheti, amit a kidolgozott hátsója hozott neki.

Gao Qian 2017-ben lett Kína legszebb fenekű nője. A verseny megnyerésével még csupán 200 000 forintnak megfelelő összeget zsebelt be. Az igazi pénzesőt a közösségi médiában futótűzként terjedő híre indította el. Csak az Instagramon jelenleg több mint 82 000 követője van, a kínai közösségi portálokon pedig még népszerűbb: ott százezer számra kapja a lájkokat.

Saját bevallása szerint minden áldott nap 6 órát edz azért, hogy megőrizze az alakját, amivel egyébként az utcán is akkora feltűnést vált ki, hogy kénytelen bő ruhákban járni.

Lássuk, mi lehet az elsöprő sikerének titka.

 

  1. Genetika

A genetika eleve meghatározza a zsírsejtek számát és eloszlását. Ezen sem sporttal, sem pedig diétával nem lehet változtatni, hiszen maguk a sejtek fogyás esetén is megmaradnak, csak egészen apróra csökken a térfogatuk. Ahhoz tehát, hogy valakinek úgynevezett "magas projekciójú", tehát szépen ívelve kiálló, kerek feneke legyen, mindenképpen kell a génlottón egy kis szerencse.

Az öröklött tényezők az izomépítési képességre is hatással vannak – de tény, hogy edzéssel mindenki kihozhatja magából a legjobbat.

 

  1. Edzés

A nagy farizom az emberi test legnagyobb izma, mely hagymahéjszerűen fedi a középső és a kis farizmot. A nagy farizom leginkább a csípő feszítésére szolgál, a középső pedig a távolítására.

A klasszikus popsiformáló gyakorlatokat alighanem mindenki ismeri: nem véletlen, hogy ezek rengeteg csípőmozgatással és lábemelgetéssel járnak. A guggolások és a kitörések is rendkívül hatékonyak – de egészen biztos, hogy Gao esetében valamilyen összetett és személyre szabott edzéstervről van szó.

Erre bizonyára sokaknak fáj a foguk, viszont tudjuk, hogy mindenkinek az egyénileg kidolgozott edzésterv a legjobb. Korántsem biztos tehát, hogy Gao popsitréningjével bármelyik hölgynek pont ugyanolyan hátsója lehetne.

Ugyanakkor tény, hogy szakértői közreműködéssel, következetes munkával és jól átgondolt étrenddel akár még annál szebb is lehet! Mi egyébként a Gao által vallott napi 6 óra intenzív edzést nem tartjuk valószínűnek, hiszen annak már káros hatása lenne az izmok állapotára, illetve az egész szervezetre nézve.

 

  1. Étrend

Gao esetében nyilván nem időlegesen betartott diétáról van szó, hanem hosszú távon is tudatos táplálkozásról. Ennek bizonyára része a bőséges folyadékbevitel, rendszeresség, a fehérjében gazdag alapanyagok kiválasztása, valamint a finomított szénhidrátok bevitelének tilalma vagy kordában tartása.

Fontos, hogy a "fenékbarát" étrendnek nem szabad a szervezet igényeihez képest kalóriaszegénynek lennie, hiszen izomépítés zajlik az optimális testzsír-százalék megőrzése mellett. A kínai lány étrendjét tehát nem fogyókúrásnak, sokkal inkább precízen összeválogatottnak és egészségesnek képzeljük el.

 

  1. Plasztika?

Egyedül a plasztikai sebészet teszi lehetővé a zsírsejtek számának megváltoztatását: a zsírleszívás valóban "véglegesen" eltünteti őket, a sajátzsír-visszatöltés pedig olyan technika, melynél az ugyanazon páciens más testtájáról nyert zsírt tetszőleges helyre fecskendezik be. Ezzel a módszerrel mell- és fenéknagyobbítást, valamint arcfiatalítást is meg lehet oldani.

A tartós fenékformáló beavatkozások közé tartozik még az implantátum beültetése – aminek anyaga némileg eltér a mellimplantátumétól, hiszen másfajta terhelésre kellett alkalmassá tenni. Ideiglenes fenékformáló módszer is létezik: hialuronsav befecskendezésével 3-6 hónapig tartó térfogat-növelést lehet elérni, a szervezetazonos anyag azután felszívódik.

Természetesen nem állítjuk, hogy Gao bármi ilyennek alávetette volna magát, de a teljesség kedvéért megemlítettük ezeket a lehetőségeket is.

Annyi viszont biztos, hogy a 19 éves kínai hölgy az egész világnak bebizonyította: megéri formás fenékkel élni!